De leukste spullen voor jouw Teckel

Ben jij toevallig op zoek naar producten en accessoires wat match bij jouw Teckel? Hashteckel is dé webshop waar je alles vindt voor jouw trouwe viervoeter. Van een mand tot aan een jas voor jouw Teckel, je vindt het hier allemaal!

Oorsprong van de Teckel

Een teckel is een heel speciale hond. Je herkent hem aan zijn unieke lange lichaam en hangende oortjes. Door zijn korte pootjes en zijn langgerekte lichaam is hij snel van aard. Hij kan graven als geen ander en heeft ook een goede neus. Een leuk uitdagend speeltje of een goed bot om op te kauwen is daarom een must voor deze hond. Hij heeft veel uitdaging nodig, zorg dus voor de juiste speeltjes zodat hij zich niet hoeft te vervelen. Ook heeft de teckel een ‘waaks’ karakter. Dit komt omdat de teckel van oorsprong werd gefokt voor de jacht. De teckel, een middeleeuwse rashond, werd voornamelijk gefokt in Duitsland. Daar werd de teckel ingezet bij de jacht op vossen en dassen. Zijn naam is daarom ook wel, Dashond. Hij kan met zijn neus heel goed sporen zoeken en heeft binnen de kortste keren een dier te pakken. En met zijn korte pootjes kan hij als geen ander graven in een dassen- en vossenhol. Hij was een prima jachthond, maar vandaag de dag houden we hem liever als gezinshond in huis!

Teckel fan

Kun jij jezelf een echte teckel fan noemen? Verzamel jij alle teckel gerelateerde artikelen? Teckel accessoires voor jouw als baasje zijn er ook genoeg. Denk maar eens aan sieraden met een hangertje van je teckel of een teckel knuffel? Een houten decoratie teckel voor in je huis, staat super leuk in je woon- of slaapkamer. Zomaar een paar voorbeelden van wat een echte teckel fan is huis moet hebben! Het complete aanbod van teckel spullen vind je hier.