Modern interieur

Een interieur stijl is heel persoonlijk. Vandaag de dag zien we steeds vaker dat mensen een moderner interieur willen. De authentieke en strakke look van vroeger is weer helemaal terug. Een betonlook voor de vloer of het aanrechtblad. Industriële stijl met veel zwart, grijs en wit nuances. Het bloemetjesgordijn van vroeger gaat bij de meeste mensen nu het huis uit. Waarom is een modern interieur zo hip?

Trend 2019

Vaak zien we dat mensen massaal iets gaan veranderen zodra iets een trend is. Gaan alle woonboulevard’s hun collectie aanpassen. En komen er steeds meer programma’s op tv over een mooier interieur. Dan werkt dit aanstekelijk. Mensen zijn net kuddedieren. Als er één schaap over de dam is volgen er meer. Dus toen de eerste mensen voor een modern en industrieël interieur kozen was de eerste stap gezet. De nieuwe marktontwikkelingen liegen er niet om. De magneet blijft nog steeds nieuwe klanten aantrekken richting deze moderne trend. Net zoals we massaal onze boodschappen thuis laten bezorgen. Vaak is dit een fase, maar soms houdt een fase lang aan. En daarom passen we ons interieur gewoonweg steeds sneller aan. We volgen de trend. En waar men vroeger heel lang het zelfde meubilair had, omdat er simpelweg geen geld was voor nieuwe spullen. Speelt vandaag de dag geld een minder belangrijke rol, als we willen uitgeven doen we dit!

Vormgeving

Hoe ga je een modern interieur precies vormgeven? Er zijn tal van ideeën te vinden online en televisieprogramma’s zoals VT Wonen, weer verliefd op je huis, helpen je ook graag een handje. Heel veel winkels hebben een interieur styliste in dienst, omdat interieur steeds meer aan prioriteit wint. Hier volgen een paar ideeën om zelf een moderne slaap- of woonkamer te creëren:

– Behangpapier aan de muur is weer helemaal in; simpele oplossing om je muur weer van een frisse blik te voorzien
– Werk met strakke lijnen en vormen, zo creëer je een abstractere look
– Koop strakke meubels zoals een leren bank of een houten tafel
– Beperk kleurgebruik; maak het als een samenhangend geheel
– Stijlvolle vensterbanken monteren

Authentieke vensterbanken maken je interieur tot een geheel. De afwerking van je interieur zit vaak in de elementen die wellicht niet direct zo in het oog springen. Bij mooie vensterbanken hebben ze een ruime collectie design vensterbanken. En verder moet je vooral lekker veel struinen over het internet en Pinterest! Een modern interieur inrichten is nog nooit zo makkelijk geweest.