De juiste zonwering voor je huis

Zonwering, we kennen het allemaal en we gebruiken het allemaal. Afhankelijk van de ruimte en je persoonlijke behoefte en budget helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze.

Binnenzonwering of buitenzonwering?

De eerste en meest logische keus die je dient te maken is de keuze tussen binnen of buitenzonwering. Het verschil is simpel en voor de hand liggend: Binnenzonwering hang je binnen op en buitenzonwering plaats je buiten je woning.

Wanneer kies je voor binnenzonwering?

Oplossingen voor in het huis zijn natuurlijk de bekende gordijnen. nadeel hiervan is dat je gordijnen vaak overdag niet dicht wil doen. Veelgebruikte alternatieven zijn lamellen (zowel horizontaal als verticaal) of (binnen) shutters. Voordeel van deze types is dat je ze ook “half” kunt sluiten zodat er nog voldoende licht in je woning  of kantoor binnen komt zonder dat je direct het gehele raamoppervlak hoeft af te sluiten.

De keuze voor buitenzonwering

Buitenzonwering heeft een aantal voordelen ten opzichte van zonwering binnenshuis. Ten eerste is het aanzicht. Een woning ziet er meestal een stuk gezelliger uit met buitenzonwering in vergelijking met binnenzonwering. Daarnaast houden deze producten de zon ook daadwerkelijk buiten hetgeen een voordeel is om opwarming van de woning tegen te gaan. Vaak geen overbodige luxe in de zomer. Enkele types hebben als bijkomend voordeel dat je er ook onder kunt zitten in de tuin, op het balkon of op het terras. Denk maar eens aan de bekende knikarmschermen.

Of kies voor een schaduwplek

Ben je enkele op zoek naar een plek schaduw zonder dat je daadwerkelijk een raam of een ander deel van je woning uit de zon wilt houden dan zijn er nog andere opties. Verdiep je eens in de mogelijkheden van een terrasoverkapping of harmonicadoek. Beide sfeerverhogend en ze bieden voldoende bescherming tegen de zon op warme zomerdagen. S’avonds wanneer het kouder wordt kunnen ze dienen als plek in de tuin waar de warmte lang blijft hangen. De avonden en het buitensiezoen worden zo vanzelf een stuk  langer en aangenamer.