Oosterse verlichting

Oosterse verlichting als final touch voor de woonkamer

We zijn altijd op zoek om dat puntje op de i te zetten wat betreft de sfeer in de woonkamer. Een van de meest prominente wonen en interieur trends van 2019 op dit vlak is oosterse verlichting. Voor mensen die hier nog niet bekend mee zijn bij deze een definitie hiervan: oosterse verlichting omslaat verlichting elementen afkomstig uit niet westerse landen, bijv. India en Egypte, doorgaans met de hand gemaakt, en zorgend voor een unieke bijna sprookjes sfeer in de kamer waar ze gedeponeerd worden. Ben je wel eens op vakantie geweest in dit soort landen, dan is je vast opgevallen de warme en unieke sfeer in restaurants, hotels en publieke gebouwen. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door oosterse verlichting. Waarom niet naar je eigen woonkamer in Nederland halen?

Verschillende types lampen

Er zijn verschillende types lampen en stijlen. Allereerst het type lamp kan zijn bijv. een hanglamp, een staande vloerlamp, een wandlamp. Ook de stijlen per landen verschilt. Egyptische lampen staan bekend om de filigrain stijl. Daar waar Turkse lampen vaak kiezen voor mozaïek stijl. Voor iedere smaak is er wel wat wils, dus het is zaak om hier wat onderzoek naar te doen.

Tip: https://www.ghalia.nl/oosterse-hanglamp

Is het noodzakelijk om dan naar het betreffende land af te reizen om de lamp persoonlijk op de kop te gaan tikken? Nee zeker niet, de lampen worden voordelig geïmporteerd naar Nederland. De uitdaging van zo een lamp of welk andere woonaccessoire dan ook in zo een land is dat de verkoop cultuur wel wat anders ligt dan bij ons. Ze zijn daar veel meer van het onderhandelen. Beheers je die kunst niet, dan betaal je vaak dubbel, drie dubbel de lokale prijs. Dus beter om dit over te laten aan een expert. Bij deze een adresje.

Ghalia Home Accessoires
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse, Nederland
Telefoon: +31 252 729 973
Website: https://www.ghalia.nl/

Maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden dan verlichting alleen. Indien je meer oosterse elementen in de woonkamer zou verlangen, overweeg dan ook eens een berber kleed uit Marokko, of een decoratieve shisha waterpijp uit Egypte. Gegarandeerd meer sfeer.