Teekwerende outdoorkleding

De zomer is weer bijna ten einde en de herfst komt eraan. Veel mensen vinden dit jammer, maar niet getreurd. De herfst neemt ook veel voordelen met zich mee. De mooie bladeren die van de bomen vallen, de zon die door de bomen schijnt en lekker wandelen door het bos. Er zijn allerlei activiteiten te doen in het bos. Een daarvan is kastanjes zoeken! Vooral voor de kinderen is dit erg leuk!

Maar… in het bos zijn ook veel ongedierte te vinden. Teken bijvoorbeeld. Teken kunnen heel vervelend zijn. Sterker nog, gevaarlijk. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen hiertegen te beschermen. Vaak denken mensen er niet bij na en zijn niet op tijd bij een tekenbeet. De gevolgen hiervan kunnen echter ernstig zijn.

Wat gebeurt er bij een beet?

Een beet van een teek veroorzaakt een plaatselijke verdoving door het speeksel van de teek. In het speeksel zit ook een stof die bloedstolling tegengaat. Zo kan de teek bloed blijven zuigen zonder dat het er een stolsel wordt gevormd.

Een tekenbeet is niet pijnlijk. Dit zorgt er dan ook voor dat je niks merkt. Doordat de teek bacteriën bij zich heeft, kan men ziek worden van de tekenbeet. De ziekte van Lyme is hiervan de bekendste. Het is dan ook belangrijk om de teek goed en nauwkeurig te verwijderen. Dit doe je met een tekenpincet, tekentang of een tekenlepel.

Voorkomen

Je kunt een tekenbeet dus het beste voorkomen. Als je de bossen ingaat is het belangrijk dat de teek niet op de huid kan komen. Rovince is een specialist in teekwerende kleding. Zo bescherm je je lichaam tegen de teek. De kleding voorkomt 98% van de tekenbeten. Komt u nou vaak buiten? Of heeft u werk of een hobby die vaak in de omgeving van teken bevindt? Dan is Rovince de perfecte oplossing!

Afbeeldingsresultaat voor rovinceAfbeeldingsresultaat voor rovinceAfbeeldingsresultaat voor rovince