Alles notarieel goed geregeld hebben

Alles notarieel goed geregeld hebben is erg belangrijk, als er namelijk iets niet goed is dan ben je de sjaak. Zo kun je een notaris inhuren voor verschillende doeleinden, wat erg handig is om te doen. In dit blog willen we je graag even verder helpen met wat je binnen dat doeleind dan krijgt.

Wonen, Trouwen en scheiden

Als je ergens nieuw gaat wonen heb je een notaris nodig, de notaris is de enige die je een huis mag overdragen. Hierbij en hiervoor helpt de notaris je met de inzichten van wonen & belastingen, besparen, geld lenen, levensverzekering en met wonen & relatie.

Bij trouwen en scheiden heb je ook een notaris nodig, als je gaat trouwen ga je ook een financiƫle verbintenis met elkaar aan. Dit kun je van tevoren zelf kiezen, hoe je financieel met je partner verbonden wilt worden. Logischerwijs als je gaat scheiden wil je die verbintenis kwijt, hiermee kan de notaris je uiteraard helpen. Mijn notariskantoor in Almelo zegt altijd: geen brokken maken als lijmen niet meer mogelijk is.

Erfenis, Nalaten en ouder worden

Er zijn enkele nieuwe erfenisregels, deze zijn:

  • Aanvaarden onder voorwaarden: is beneficiair aanvaarden waardoor je niet met je eigen vermogen aansprakelijk bent voor de schulden van de overledene.
  • Accepteren van een erfenis: is dat je moet betalen uit eigen zak als de overledene meer schulden dan bezittingen heeft
  • Spullen uit het huis meenemen: is de basisregel dat je alleen spullen uit het huis van de overledene mag meenemen als je hierdoor geen eventuele schuldeisers benadeelt.

Nalaten gaat over je eigen erfenis regelen, nooit fijn om over na te denken, maar helaas komt die tijd voor iedereen. Hierom kun je het maar beter goed regelen.

Ouder worden gaat over de beslissingen die je misschien op een moment niet meer kan maken door bijvoorbeeld dementie of een verkeersongeluk. Wie neemt die beslissingen dan voor je?