Bloembollen variëteiten die je deze lente in je tuin moet planten

De lente is bijna hier, nu is het tijd om te denken aan wat bloemen je opnieuw gaat planten in je tuin. Er zijn tal van bloembollen die je tijdens het voorjaar kunt planten. In deze blog zullen we ons specifiek richten op twee soorten bloembollen: begonia’s en blauwe druifjes (Muscari botryoides). Laten we eens kijken naar de voordelen van deze prachtige bloemsoorten.

Begonia’s 

Begonia’s staan bekend om hun schitterende bloemen en hun exotische schoonheid. Ze verbeteren elke tuin of patio met hun kleurrijke, felle bloemen. Ze doen het goed in warmere gebieden en zijn ook ideaal voor containerbeplanting. Begonia’s zijn niet alleen mooi maar ook duurzaam; ze gedijen goed onder verschillende omstandigheden, variërend van volle zon tot schaduw omstandigheden. Als u begonia’s in uw tuin plant, moet u er rekening mee houden dat ze water nodig hebben, maar niet overdreven veel water – teveel kan leiden tot schimmelproblemen.

Blauwe druifjes 

Blauwe druifjes of Muscari botryoides zijn overblijvende vaste planten die eenvoudig te kweken zijn en boeiende bloemen produceren in het voorjaar. Het belangrijkste voordeel van deze plant is dat ze extreem laag onderhoud vereisen; ze groeien goed in bijna elke bodemsoort met minimale verzorging, waardoor het eenvoudig is om dit type bloembol te laten groeien en bloeien in uw tuin jaarlijks! Daarnaast hebben blauwe druifjes geurende bloemen die eind april verschijnen en doorlopen tot juni – perfect om de komst van de lente te symboliseren.

Viooltjes 

Viooltjes zijn prachtige bloemen en hebben een delicate geur die veel tuinliefhebbers waarderen. Ze bloeien meestal van april tot juni en hebben veel verschillende kleuren, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met andere bloemen in uw tuin. Bovendien kan één bosje viooltjes al snel dienst doen als overvloedig accent in uw tuinontwerp! 

Iris 

Irissen zijn unieke bloemsoorten die er ongelooflijk indrukwekkend uitzien wanneer ze in volle bloei staan. Deze prachtige bloemen worden meestal geplant tussen maart en mei, wat betekent dat het nu tijd is om ze te planten als je wilt genieten van hun schoonheid! Irissen komen ook in verschillende soorten, variërend van simpele witte variant tot felgekleurde soortgenoten. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar manieren om je tuin opnieuw te laten leven in dit voorjaar, dan moet je absoluut begonia’s en blauwe druifjes proberen! Beide soorten bollen produceren exotisch mooie bloemen die toegevoegd worden aan elk landschap met minimale inspanning – wat wil je nog meer? Dus waar wacht je nog op? Voeg snel eenvoudig eenvoudige beplanting toe aan jouw tuin met behulp van deze prachtige soorten bollen.