Een keuken die bij jou past

Als het tijd is om je keuken te vernieuwen, moet er altijd rekening gehouden worden met de stijl van de keuken. Wil je meer lichte kleuren dat openheid uitstraalt of wil je juist de meer donkere kleuren, voor een warme uitstraling? Dat ligt helemaal aan wat je zelf het fijnst vind.

De laatste jaren kiezen mensen steeds meer voor de lichte kleuren in de keuken. Een trend dat is overgewaaid uit Scandinavië. Daar is de woonstijl met in de basis witte kleuren erg populair op dit moment. Aan de witte kleuren wordt doorgaans beige, lichtgrijs en bruin toegevoegd voor een warme uitstraling. Deze kleuren worden dan gecombineerd met natuurlijke materialen zoals marmer hout en riet. Een witte keuken kan saai overkomen, maar je hebt veel ruimte om te spelen en combineren met de kleuren, waardoor je uiteindelijk helemaal je eigen identieke keuken kan samenstellen.

Tegenwoordig is een keukeneiland ook erg populair. Het is functioneel, het geeft je extra ruimte om te koken én het ziet er nog gezellig uit ook. Zelf heb ik een mooie sfeervolle keuken aangeschaft bij de keukenzaak MegaKeukenDeal in Rijssen in het oosten van het land. De keuken is in de basis wit (witte kasten, lades), maar de koelkast en oven zijn grijs. De achterwand is zwart. Deze kleuren zorgen voor een hele strakke, maar ook warme uitstraling aangezien mijn vloer van hout is.

Verder kun je jouw keuken voorzien van leuke accessoires om je keuken nog meer tot leven te brengen. Denk daarbij aan een grote vaas met bloemen en hang bijvoorbeeld een schilderij in de keuken. Verder kun je in de openkasten leuke accessoires neerzetten. Er zijn dus veel opties om jouw keuken in te richten, maar de belangrijkste tip is: blijf dicht bij jezelf en kies vooral de keuken die bij jouw past.