Een overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin is voor veel mensen een heerlijke plek om lekker te gaan zitten en te ontspannen. Er zijn verschillende manier hoe je dat kunt gaan doen, je kunt kiezen voor een overkapping die los staat in je tuin of een overkapping die aansluit aan de schutting of je huis. Ook heb je tegenwoordig een nieuwe soort overkappingen, duurzame!

Een aansluitende overkapping

Een overkapping die aansluit op je huis of schutting wordt ook wel aanbouw genoemd, daar zitten een aantal voordelen aan:

  • je creĆ«ert extra woonruimte aan je huis/schutting
  • je kunt buiten zitten, ook als het slecht weer is
  • een overkapping past eigenlijk bij elk huis
  • een overkapping is snel te plaatsen

Naast deze voordelen kun je kiezen uit verschillende soorten overkappingen, dit gaat namelijk om: een veranda, een kapschuur, een houten prieel en tussen een plat dak of punt dak. het is maar net wat je mooier vindt en beter vind passen bij je huis. Daarnaast zou je ook nog kunnen kiezen voor een klein gedeelte waar een schuur in zit en daar aansluitend een zit plek naast maken.

Een duurzame overkapping

Duurzame producten worden steeds belangrijker en er wordt steeds meer duurzame gekocht, dit zie je ook terugkomen bij overkappingen. Bij de overkapping kan het bijvoorbeeld gaan om een  Douglas houten overkapping, want Douglas hout is van nature duurzaam.

Wat betekend dit? Het betekend dat er geen schadelijke stoffen in het hout zitten en dat je jarenlang plezier kunt hebben van zo’n Douglas houten overkapping. Daarnaast is het gewoon een erg mooie kwaliteit overkapping die je in de tuin kunt laten plaatsen die je ook nog eens zelf kunt samenstellen met bedrijven die er gespecialiseerd in zijn. Het plaatsen van zo’n overkapping duurt niet lang, dus heb je er snel en jarenlang plezier van en is hetgeen wat je wil als je een overkapping wil.