Algemene voorwaarden, zelf opstellen of laten doen?

Algemene voorwaarden, ze zijn ontzettend belangrijk bij het maken van afspraken met bijvoorbeeld klanten, leveranciers of opdrachtgevers. Maar is het makkelijk om die zelf op te stellen of kun je dat beter laten doen? Het zelf opstellen vergt namelijk een enorme juridische kennis die veel mensen niet hebben. Zou je het daarom beter kunnen laten doen door specialisten?

Algemene voorwaarden laten opstellen

Algemene voorwaarden laten opstellen door specialisten die een enorme juridische kennisbank hebben is veel verstandiger dan het zelf doen. De specialisten weten precies hoe en wat je moet opstellen en weten alles tot in de puntjes goed uit te werken. Een juridisch adviesbureau kan dat en doet dat voor veel bedrijven. Je moet dan een online vragenlijst invullen en daaruit verstrek je alle specificaties die nodig zijn om je algemene voorwaarden op maat gemaakt te krijgen.

Algemene voorwaarden zijn contractuele bepalingen die bij overeenkomsten bij een ondernemingen met klanten, leveranciers of opdrachtgevers helpen om de afspraken duidelijk op paier te hebben. Het beschermt je tegen aansprakelijkheid en daarom kun je het beter laten opstellen.

Pensioen regelen

Je kunt zelf je pensioen opbouwen, dat kan als zzp pensioen opbouwen bijvoorbeeld. Als zelfstandige bouw je namelijk geen pensioen op via je werkgever en krijg je alleen pensioen op je AOW-leeftijd en dat is dan €832 euro ongeveer per maand, vind je dat zelf voldoende? Als je het namelijk onvoldoende vindt kun je zelf zorgen voor een aanvullend pensioen.

Dat kan met een fiscaal voordeel, via een lijfrenterekenining zoals ZZP Pensioen. Het werkt als volgt: Elke maand of jaar betaal je een bedrag waarmee je spaart voor later, logische vervolg is: hoe langer je spaart hoe meer geld je hebt bij je pensioen. Dat is een extra vermogen naast de AOW en pensioen, Met lijfrente krijg je een enorm belastingvoordeel, met lijfrente verschuif je namelijk de te betalen belasting tot na de AOW-leeftijd en zo krijg je dus een belastingvoordeel.