Oplossing vinden met een mediator

Twee partijen die tijdens een conflict er niet met elkaar uitkomen en er dus geen uitkomst is, dat is een erg lastig verhaal. Want wie heeft nou gelijk en wat is de beste uitkomst voor beide partijen? Zo’n conflict is op te lossen met een mediator die tussen beide partijen in staat en voor de best mogelijke uitkomst gaat. Waar is een mediator precies voor?

Oplossing voor een conflict

Een mediator staat dus tussen beide partijen en is er om een oplossing te vinden tussen beide partijen. Maar wat is nou de rol van een mediator? Een mediator is een professionele en onafhankelijk bemiddelaar die beide partijen kan helpen met een juridisch probleem. Hij/zij zal geen standpunt innemen zoals een rechter, maar is er voor de oplossing.

Ik ben naar een mediator in Enschede gegaan na mijn echtscheiding, samen met mijn ex-partner kwam ik er maar niet uit. De gesprekken liepen steeds uit op grote conflicten door alle emoties die erbij kwamen kijken. Na 2/3 gesprekken met de mediator kwamen we tot een goede oplossing voor de kinderalimentatie.

Redenen om voor een mediator te kiezen

  1. Echtscheiding: Bij een echtscheiding kan de verbinding en communicatie tussen jouw en je ex-partner erg moeilijk verlopen en dus een groot conflict ontstaan door eventuele emoties of onbegrip. Een mediator kan dan helpen om een goede oplossing te vinden voor beide partijen.
  2. Zakelijk: Een zakelijk conflict kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld een conflict met je werkgever of met de gemeente. Een mediator kan zorgen voor een oplossing voor het zakelijk conflict voor als je nog met plezier je werk wilt verrichten.
  3. Particulier: Burenruzie, ruzie met vrienden of familie? Hierdoor kan de situatie erg verminderen of misschien zelf onleefbaar worden. De mediator gaat er tussen staan en probeert om met een zo goed mogelijke oplossing voor beide partijen te komen.