Gordijnen versus jaloezieën

Vaak hoor je het wel als iemand net een nieuw huis, appartement of gewoon een nieuw lekker stekje heeft, ‘Zal ik Jaloezieën nemen of Gordijnen?’ Omdat dit een populaire vraag is zullen we in dit artikel kijken naar de voordelen en nadelen van gordijnen versus jaloezieen. Als jij ook zo twijfelt tussen deze twee raamdecoraties, lees dan gerust verder om jezelf te oriënteren!

 

Gordijnen

Iedereen kent het wel, gordijnen. De lange stoffen raamdecoraties met allerlei functies. Hier heb je de voordelen, maar ook de nadelen van gordijnen!

Voordelen

Wat het grootste voordeel is van een gordijn is dat deze ontzettend verduisterend kunnen zijn. Hierdoor kan er nauwelijks licht binnen vallen, mocht dit je doel zijn voor je raamdecoratie. Daarnaast is er een grote variatie in gordijnen, naast verduisterende gordijnen heb je namelijk ook vitrages, die licht door laten schijnen, maar ook privacy geven.

Nadelen

Een nadeel van gordijnen is dat ze goed vies kunnen worden of gaan stinken door stof, huisdieren, koken of rook (als je rookt en binnen rookt!). Wanneer je gordijnen vies worden moet je ze van de rails of roede afhalen, alle haken of ringen verwijderen en gaan wassen en daarnaast ook drogen. Dit hele proces kan een hele dag duren en moet ook van tevoren gepland worden.

 

Jaloezieën

Voordelen

Jaloezieën zijn multifunctioneel, terwijl er voor gordijnen een groot assortiment aan variatie is, vervullen jaloezieën alle variatie functies die gordijnen niet in een keer kunnen hebben. Hierdoor hoef je in principe alleen een kleur te kiezen! Een ander voordeel is dat jaloezieën makkelijk schoon te maken zijn met een nat doekje. Ze vangen net zoals gordijnen stof op, maar in tegenstelling tot gordijnen is het niet moeilijk ze te onderhouden.

Nadelen

Een nadeel van jaloezieën is dat ze moeilijk verduisteren, dit komt omdat er altijd wel gleufjes kunnen zijn tussen de lamellen, ernaast erboven of eronder. Dit ligt ook aan hoe je ze ophangt en of je jaloezieen op maat laat maken.

 

Hopelijk is het wat duidelijker geworden waarom je juist wel voor gordijnen of juist wel voor jaloezieën moet gaan. Wat het beste in jouw living with style past!