Iinspiratie voor raamdecoratie

Raamdecoratie is een beetje een ondergeschoven kindje als het gaat om de inrichting van een woning. Dat is erg jammer, want het bepaalt de sfeer van je huis. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de goede raamdecoratie wordt gekozen. Meestal is het zo dat mensen voor de raamdecoratie kiezen voor lichtere kleuren. Iets wat direct openheid van je huis uitstraalt.

Rolgordijnen

Tegenwoordig zijn rolgordijnen er populaire. Dit heeft te maken met het feit dat de rolgordijn erg makkelijk te bevestigen is (iemand met handige handen, heeft dat in een halfuurtje gepiept) en bovendien niet al te prijzig is. Rolgordijnen zijn vooral erg populaire in de slaapkamer en je kunt ze in veel verschillende kleuren verkrijgen. Meestal zijn ook hier de lichte kleuren het meest populaire.

Jaloezieën

Verder zijn jaloezieën (lamellen) in trek. Niet die grijze aluminium dingen die je in elk kantoor ziet hangen dat stamt uit de jaren negentig, maar houten jaloezieën. Deze jaloezieën hebben een luxe uitstraling en geven het interieur een extra warme uitstraling. Bij jaloezieën zijn juist donkere kleuren populaire. Deze kleuren kan je namelijk kun goed combineren met een wit interieur. Dit zorg voor een stijlvolle leefruimte dat er strak uitziet en toch een warme uitstraling heeft. Ik heb zelf mijn jaloezieën gekocht bij alkoof in Almelo, omdat de raamdecoratie van Alkoof van hoge kwaliteit is en ze hebben een breed assortiment aan jaloezieën.

Shutters

Waar ik ook erg fan van ben zijn shutters, maar dan vooral voor in de woonkamer. Volgens vele interieurspecialisten is dit dé trend in raamdecoraties in 2020. Deze trend is over komen waaien uit Scandinavië. Shutters zijn binnenluiken die worden bevestigd voor het raam. Het geeft je woonkamer een net iets luxere uitstraling en bovendien past het goed bij elk interieur. Het nadeel is dat Shutters opmaat gemaakt moeten worden door een specialist.