Maak je tuin weer fleurig

Op een mooie warme zomerdag is alles wat je wilt natuurlijk buiten in de zon zitten en dat het liefst in je eigen tuintje. Helaas stap ik zelf naar buiten en kom ik terecht in een soort jungle van onkruid, spinnenwebben, en veel te lang gras terecht. Ik zou graag van mijn jungle weer een gezellige tuin willen maken waar ik op een warme dag ‘s ochtends mijn koffietje wil drinken, ‘s middags wil genieten van de zon en eventueel zelfs ‘s avonds lekker buiten zou kunnen zitten. Hier komt heel wat bij kijken, maar om het een beetje overzichtelijk te maken heb ik hier wat makkelijke tips om ook jouw jungle om te toveren naar jouw eigen droomtuin.

Houd moeder natuur in bedwang

Als het gras gemaaid is, het onkruid een beetje weg gehaald, je heg gesnoeid is en je plantjes voldoende water krijgen scheelt het al een heleboel. het ziet er weer verzorgd uit en kunt misschien zelfs weer de achterdeur zien of zelfs bereiken!

Zorg voor een zitplekje

Kijk eens of je een bankje of nog wat stoelen ergens hebt staan. Zo niet, kijk ergens of marktplaats of online. Er zijn tientallen mensen die nog iets kleins hebben staan en met een klein likje verf heb je makkelijk weer iets leuks gemaakt. Pak eventueel zelfs wat planken, geef ze een easy white wash en maak er een doe-het-zelf tafeltje van.

Breng wat kleur de tent in

Door je muur of schutting een vrolijke warme tint te geven creëer je een warmere sfeer en een automatisch gezelliger gevoel in je tuin. Dus ga snel een pot muurverf kopen in je favoriete zomerse kleur. Als je je geroepen voelt kun je zelfs een creatieve muurschildering maken.

Voila! in een paar stappen heb je een heel leuk tuintje gemaakt. Hang nog wat lichtjes op, pak wat te drinken en ga lekker zitten zou ik zeggen