Zijn Diamond paintings iets voor jou?

Voor mensen die nog nooit van de term Diamond paintings hebben gehoord klinkt het misschien een beetje gek. Paintings zijn immers schilderijen en je weet niet beter dan dat deze van verf worden gemaakt. Tegenwoordig kun je echter ook hele gave kunstwerkjes maken met allemaal kleine, glimmende steentjes Deze plak je volgens een bijgeleverd voorbeeld op een harde ondergrond, waarna een mooie afbeelding ontstaat. De steentjes krijg je aangeleverd in precies de juiste hoeveelheid en in allerlei verschillende kleuren. Het is belangrijk dat je goed op het voorbeeld let, want als je ergens de mist in gaat dan kan het zijn dat je ontwerp niet goed uitkomt.

Zijn Diamond paintings moeilijk om te maken?

Als je een leuke, creatieve hobby zoekt dan is het maken van Diamond paintings misschien wel heel geschikt voor jou. Het is namelijk niet heel moeilijk, zolang je maar een vaste hand hebt en geduldig kunt werken. Overigens krijg je een pincet bijgeleverd waarmee je de Diamonds op hun plek kunt plekken. Je hoeft ze dus niet met je vingers vast te pakken, want dat is bijna niet te doen. Ze zijn waarschijnlijk nog kleiner dan je zou denken en als je alles met je vingers zou moeten doen zou het een te frustrerend klusje zijn.

Kunstwerkjes voor en door kinderen

Er zijn genoeg volwassenen die op regelmatige basis Diamond paintings maken, maar het is natuurlijk ook heel erg geschikt voor kinderen. Zorg er wel voor dat ze oud genoeg zijn om met de kleine onderdelen om te kunnen gaan. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat ze weten dat ze het niet in hun mond mogen stoppen, maar ook dat ze de fijne motoriek reeds bezitten om de kleine steentjes op te kunnen plakken. Overigens zijn de paintings voor kinderen vaak gemaakt van iets grotere steentjes, waarmee ze lekker kunnen oefenen tot ze toe zijn aan de kleinere exemplaren.

Maak je eigen, glimmende kunstwerkjes

Wat is er nu leuker dan een kunstwerk aan de muur te hebben hangen wat je helemaal zelf hebt gemaakt? Veel creatieve mensen hebben van alles in huis naar eigen idee, maar anderen vinden het lastig om zelf iets te verzinnen. Voor deze tweede groep zijn Diamond paintings ideaal. Deze maak je wel helemaal zelf, maar je hoeft niet zelf het ontwerp te maken. Je kiest gewoon een afbeelding die je mooi vindt en plakt de steentjes precies op de juiste plek. Als je netjes de gebruiksaanwijzing en het voorbeeld volgt dan kun je er eigenlijk niet mee de mist ingaan.

Unieke muurdecoratie voor zowel kinderen als volwassenen

Het moge duidelijk zijn dat de Diamond paintings trend er zowel voor kinderen als voor volwassene is. Het maken van zo’n kunstwerk met glimmende steentjes is immers al leuk an sich, maar het resultaat mag er ook altijd wezen. Het zijn doordat ze het licht zo mooi reflecteren echte eyecatchers, die goed opvallen vanuit elke hoek van de kamer. Bovendien is zo’n Diamond painting ook een heel leuk cadeau voor een creatief persoon. Je geeft diegene daarmee zowel enkele dagen knutselen als een mooi kunstwerk cadeau. Wat wil je nog meer?