Almelo’s Leuke, Mooie En Leerzame Omgeving

Sinds ik al een lange tijd in Almelo woon ervaar ik veel leuke dingen in mijn leven. Vandaar dat ik in dit artikel Almelo in de spotlight zet. Ik woon er al een aantal jaar met mijn vrouw en kinderen en ik moet zeggen dat het een van de beste woonplekken is om jezelf te ontwikkelen op mentaal en fysiek gebied. Ook voor de kinderen is het de ideale leefomgeving. In deze blog vertel ik wat er zó leuk, mooi en leerzaam is aan de omgeving Almelo.

Historie

Wat interessant is aan Almelo is dat het is ontstaan in de 11 eeuw op een kruispunt van land- en waterwegen. Vandaar dat Almelo vanaf het begin al een een levendige handelscentrum is met schippers, vissers, boeren en ambachtslieden. Dankzij de ligging op een kruispunt van land- en waterwegen heeft de staf zich kunnen ontwikkelen tot een bloeiende textielstad. Hierdoor zijn er veel landhuizen en villa’s zoals de Bellinckhof te herinneren. De mooie stijl van de huizen komen voort uit die tijd. Verder zijn er in vele soorten museums die de geschiedenis vertellen. Hierdoor heb ik niet veel geleerd over de stad waar ik woon. Ook voel ik mij meer aan de stad gehecht.

Omgeving

Wanneer je lekker de frisse lucht in wil gaan en een snuif natuur in de neus wilt hebben zit je in Almelo perfect. Almelo is dé perfecte uitvalsbasis om groen te ontdekken. Dat zeg ik niet zomaar! Almelo is namelijk de groenste stad van Twente en zelfs van Overijssel. Vanuit het centrum ben je lopend of fietsend binnen enkele minuten omringd door de mooie natuur. Wanneer ik met mijn familie een lekker stuk wil wandelen hebben we keuze uit veel mooie parken hier. Vier van de parken in Almelo hebben een Green Flag Award. Deze prestigieuze Britse award wordt toegekend aan parken die gastvrij, milieuvriendelijk en veilig zijn en oude landschapselementen zoveel mogelijk in stand hebben gehouden.

Activiteiten

In Almelo zijn er genoeg leuke uitjes te doen voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er de escape room in Almelo. Hier kun je met een groep van 2 tot 6 personen een kamer in waarbij de deur achter jullie wordt gesloten. Het doel van het uitdagende en onvoorspelbare spel is dat je binnen 60 minuten de kamer verlaat. Het leuke is dat je allerlei soorten mensen daar ziet, van vrienden & familie tot bedrijven tot gamers tot toeristen.

Wanneer je met je familie of vrienden lekker wil genieten van de spelende kinderen of lekker wat drankjes wil doen is Preston Palace een geweldige plek. Je kunt hier ontzettend fijn relaxen in de sauna, zwembad, op de dansvloer, terras én meer!

Een andere leuke activiteit in Almelo is de Paddle&surf supschool. Hier kun je terecht voor verschillende sup-activiteiten zoals lessen en suptours door het Twentse landschap. SUP staat voor Stand Up Paddling, wat inhoudt dat je rechtopstaand op een breed, meestal opblaasbaar, board gaat peddelen. Oftewel een reuze leuke en spannende ervaring.

Dit zijn slechts een paar van de leuke dingen in Almelo. Gelukkig kun je nog veel meer leuke dingen vinden in Almelo. Het is dus écht een aanrader om de stad een keer te bezoeken.