Wat maakt een industriële keuken uniek

Industriële keukens (ook wel loft genoemd) staan bekend om de robuuste en stoere uitstraling. Bij een industriële keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van groffe materialen zoals roestvrijstaal en beton. Wij hebben onze industriële keuken op maat laten maken door een keukenzaak in Lochem.

Het hoeft niet strak afgewerkt te zijn

Het mooie aan een industriële keuken is dat het niet allemaal perfect en strak afgewerkt hoeft te zijn. Sterker nog, stukjes ongeverfde muur en zichtbare pijpleidingen horen er bij. Buizen/kabels (indien veilig) kunnen open en bloot in het zicht. Ook een krasje hier en daar is geen enkel punt. Die kleine beschadigingen zijn eerder een toevoeging aan de look van de keuken dan dat het er afbraak aan doet. Juist dat ruwe randje maakt een industriële keuken uniek en geeft de keuken een eigen karakter.

Ruwe keukenstijl komt terug in de hele keuken

Natuurlijk gaat het verder dan alleen wat grof of niet afgewerkte stukken in de keuken. De ruwe keukenstijl wordt doorgetrokken in de muren, het aanrechtblad, de keukenkasten en de vloer. Heb jij een huis of een ruimte in jouw huis met een betonnen of bakstenen muur? Dan past de industriële keuken perfect in die ruimte. Je kan namelijk volledig je eigen draai geven aan de keuken in deze ruimte. Er zijn maar weinig kleuren die niet samengaan met een bakstenen muur.

Opties aanrechtbladen

De aanrechtbladen in een industriële kunnen volledig naar eigen smaak ingevuld worden. Je kunt kiezen voor een grof houten aanrechtblad of een zwarte marmeren aanrechtblad. Echter, op dit moment zijn bladen van beton of roestvrijstaal erg populair. Zelf vind ik composiet mooi voor in een industriële keuken.

De vloer in een industriële keuken

Een vloer van tegels in aardse tinten vind ik persoonlijk het mooiste voor in een industriële keuken. Ook klassieke kleuren zoals grijs en zwart complementeren een industriële keuken. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor een soort vloer je in de keuken legt, als het maar bestaat uit de donkere tinten.

Imperfectie is perfectie

Ben jij gewend aan een strak en netjes afgewerkte interieur waar alles perfect op de plek staat waar het hoort? Dan kan ik jouw een industriële keuken niet aanraden. De nonchalante afwerking, de stoere accessoires en de grof afgewerkte vloer zijn de details die een industriële keuken kenmerken. De keuken straalt imperfectie uit en daar moet je van houden.