Praktisch met mooi combineren in huis 

Sommige elementen wil je graag terug laten komen in de woning, omdat ze praktisch zijn of omdat je het mooi vindt, maar dit kan soms best wel moeilijk zijn. Veel mensen weten niet hoe zij praktisch met mooi kunnen combineren en daarom is het goed om eens te kijken naar oplossingen die dit voor jou toch mooi kunnen vormgeven. Wanneer je bijvoorbeeld een echte wijnliefhebber bent en je het liefst wat mooie flessen in huis hebt liggen, dan wil je deze waarschijnlijk graag laten zien, maar je wilt ook dat dit mooi in je interieur past. Dan kun je bijvoorbeeld beter op zoek gaan naar een wijnrek dat het praktische met het mooie kan combineren.  

Een toevoeging aan het interieur creëren 

Er zijn bijvoorbeeld verschillende prachtige wijnrekken die je kunt aanschaffen en die perfect in je interieur passen. Op die manier worden de wijnen een mooie toevoeging aan je interieur. Hetzelfde geldt voor planten. Veel mensen houden van planten, maar willen niet op elke kast of meubelstuk een plant hebben staan. In dat geval kun je kiezen voor een grote plant die je op de vloer kunt plaatsen. Maar als je een kleinere plant hebt die je graag wilt laten zien, is het beter om te kiezen voor een mooie plantenstandaard, zodat je de plant een eigen mooie plek in de ruimte kunt geven. En wil je alles uit de kast halen? Je zou dan zelfs een moswand kunnen laten installeren. Op deze manier wordt de lucht in huis gezuiverd en heb je tevens een artistieke muur die waarschijnlijk niemand die je kent in huis heeft. 

Een fijne vulling van de ruimte 

Kleine extra’s, zoals een plantenstandaard, kunnen zorgen voor een specifieke sfeer in een hoek en dienen als opvulling zonder dat je een grote plant hoeft aan te schaffen. Een ander voorbeeld is het gebruik van plaids. Veel mensen genieten ervan om ’s avonds onder een plaid naar een film of serie te kijken, maar weten vervolgens niet waar ze deze kunnen laten. Sommige plaids zijn geschikt om mooi over de bank te draperen als accessoire, terwijl je andere plaids liever niet zichtbaar hebt. In dat geval kun je kiezen voor een mooie kist die je op een lege plek in de kamer kunt plaatsen. Deze kist kan dienen als decoratie en tegelijkertijd kun je er de plaids in opbergen. 

Zorgen voor balans in de kamer 

Er zijn talloze slimme oplossingen te vinden in het interieur, en veel van deze oplossingen kunnen zorgen voor rust en balans in huis. Zorg bijvoorbeeld altijd voor voldoende onzichtbare opbergruimte waarvan je de inhoud niet ziet, of wees selectief in wat je wel wilt laten zien en of het daadwerkelijk een meerwaarde heeft voor de ruimte. Op die manier kun je snel een fijne ruimte creëren met alle elementen die je graag in je huis wilt hebben.