Succesvol afvallen kan makkelijker zijn dan je denkt

Je kent het vast wel: aankomen. Erg vervelend als je er aanleg voor hebt, waar je niks aan kunt doen. Tenminste, die aanleg kun je niks aan doen. Het aankomen zelf kun je echter wel wat aan doen en dat kan makkelijker zijn dan je denkt…

Diëten die niet werken

Het kan zijn dat je een lang dieet gaat doen, maar misschien werkt dat niet. Veel mensen denken dat je alleen met diëten kunt afvallen, maar dat is niet zo. Er zijn namelijk genoeg nadelen aan diëten zoals dat je het niet leuk vind, dat het duur is en je komt sneller aan na het diëten.

Als iedereen een heerlijke maaltijd neemt en jij moet bijvoorbeeld weer een saaie salade eten, word je daar niet blij van. Aan de andere kant is diëten ook aan de dure kant, dieetproducten zijn behoorlijk duur en als je op een dieet gaat moet je vaak veel van die producten halen. Het laatste grootste en belangrijkste nadeel is dat je sneller aankomt na het diëten. Omdat je minder gaat eten, zet je je lichaam op een soort hongerstand. Hierdoor kom je door elk hapje meer aan, omdat die hapjes nu nog sneller omgezet worden in vet.

Wat werkt dan wél?

Een goede vriend van me dacht altijd hetzelfde: ik ga even op dieet en dan kan ik weer gewoon eten. Echter is dit dus niet zo en telkens kwam hij weer aan, hierdoor ben ik samen met hem naar een diëtiste in Enschede gegaan.

Zij hielp hem echt en legde een andere manier van afvallen uit, die voor altijd werkt. Je gedrag veranderen en je mindset veranderen zijn een onderdeel ervan, maar ook je slaappatroon en hormonenbalans. Een gezondere levensstijl met in het begin de juiste begeleiding helpen je naar succesvol afvallen, wat makkelijker is dan je denkt. pexels