Tegelvloer: de voor- en nadelen

Wanneer je een nieuwe vloer gaat aanleggen heb je natuurlijk keuze uit enorm veel verschillende vloersoorten. Een vloer is na het aanleggen moeilijk te vervangen en daarom is het belangrijk dat je meteen al een juiste vloersoort aanlegt. Je kan dus het best naar de voor- en nadelen van alle vloeren gaan kijken voordat je de vloer plaatst. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van een tegelvloer.

De voordelen

Het grootste voordeel van de tegelvloer is dat ze erg duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Je kan de vloer wekelijks reinigen met water en zeep. Wel is het handig om te kijken naar de soort tegels die je hebt, want bepaalde tegels zijn wat gevoeliger voor vlekken.

Dit maakt de vloeren dan ook enorm hygiënisch in vergelijk tot andere vloeren zoals tapijt. Stof en vuil wordt niet vastgenomen en is daarom erg makkelijk te verwijderen.

Ook zijn er enorm veel verschillende types tegels. Dit zorgt ervoor dat je de vloer helemaal kan inrichten naar jouw wensen en behoeften. De één wilt namelijk metropol tegels, maar de ander is weer meer fan van de venis tegels.

Ten slotte is een tegelvloer ook relatief goedkoop in vergelijking tot veel andere vloeren. Natuurlijk bestaan er wel dure varianten vloerbedekkingen, maar je kan een mooie vloer al voor een degelijke prijs aanschaffen.

De nadelen

Ook heeft de tegelvloer een aantal nadelen. De tegels voelen bijvoorbeeld een stuk kouder aan als de meeste andere vloeren. Je kan natuurlijk vloerverwarming aanleggen, maar dit is niet goedkoop. Ook zijn veel tegels enorm glad, waardoor het gevaarlijk kan zijn wanneer de vloer vochtig is. Voor kleine kinderen is het dus een gevaarlijke vloersoort.

Hopelijk helpen deze voor- en nadelen je in het maken van een besluit welke vloer jij gaat kiezen.