Waarom heb je een motorjas nodig?

Elke motorrijder zal vertellen dat het besturen van een stoere tweewieler geweldig is. Je voelt je vrij, je kunt je makkelijk door het verkeer en files manoeuvreren en je bent ook een stuk sneller dan wanneer je met de auto op pad gaat. Dat neemt niet weg dat je als motorrijder ook verplichtingen hebt. Naast een geldig rijbewijs heb je ook motorkleding en een helm nodig. Je bent verplicht om jezelf te beschermen, zodat je ook jezelf en anderen niet in gevaar brengt. Een belangrijk onderdeel van je outfit is de motorjas, maar waarom heb je ‘m nodig? In onze blog vertellen we er meer over.

Motorjas biedt bescherming

Een motorjas biedt ten eerste een optimale bescherming tegen impact als je bijvoorbeeld valt of betrokken raakt bij een ongeval. Motorjassen worden van stevige materialen, zoals leer, nylon en polyester gemaakt en zijn vaak voorzien van protectoren op de ellebogen, schouders en rug. Met een goede motorjas verklein je de kans op lelijke verwondingen, zoals schaafwonden, snijwonden en botbreuken. Voor extra veiligheid kun je een jas ook uitstekend combineren met een airbag, wat zeker geen overbodige luxe is.

Goed zichtbaar voor andere weggebruikers

In het kader van veiligheid is het ook belangrijk om te kiezen voor een motorjas met reflectoren of die een felle kleur hebben. Zo ben je goed zichtbaar voor andere weggebruikers en zeker in situaties, zoals bij slecht weer of als je ‘s avonds of ‘s nachts op de weg bent.

Met een motorjas kun je door weer en wind

Een goede motorjas zorgt ervoor dat je ook door weer en wind kunt rijden. Een goed geventileerde jas is ideaal als je in warme zomer op pad gaat, want je voorkomt hiermee dat je oververhit raakt. Daar zit je niet op te wachten en het is zelfs gevaarlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Bij oververhitting kan je concentratievermogen verzwakken en je kunt zelfs buiten bewustzijn raken. Levensgevaarlijk dus! Voor in de koude maanden heb je juist weer meer profijt van een waterafstotende motorjas die je ook lekker warm kan houden.

Optimaal rijcomfort

Een motorjas is ontworpen met het oog op het rijcomfort en de behoeften van motorrijders. Ze hebben functies, zoals ventilatieopeningen om de luchtstroom te reguleren en oververhitting te voorkomen tijdens warm weer. Verstelbare taillebanden en mouwen zorgen voor een goede pasvorm en voorkomen dat de jas flappert bij hoge snelheden. Motorjassen hebben vaak ook handige zakken om persoonlijke spullen veilig op te bergen.

Meet jezelf de stijl aan die je wilt

Naast bescherming en functionaliteit, geeft een motorjas je ook de mogelijkheid om je persoonlijke stijl uit te drukken. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar, zodat je een jas kunt kiezen die past bij je smaak en rijstijl. Ga je voor een leren jack om een stoere motorrijder te zijn of ga je juist voor een flitsend motorpak waarmee je eigenlijk aangeeft dat je een waaghals bent? Er zijn legio mogelijkheden om jezelf de stijl aan te meten die je wilt.

Eén ding is zeker, bij RAD ben je in ieder geval aan het juiste adres!