Waarom poplin katoen oekotex een populaire weving is

De term poplin katoen oekotex is een term die steeds bekender wordt. Poplin is een weving en geen materiaal, hoewel dat nog vaak wordt gedacht. Gewoonlijk wordt poplin kleding gemaakt van katoen of een combinatie van katoen en polyester. Popeline en tabinet zijn andere woorden voor poplin. Oekotex staat voor ecotextiel. De Oekotex 100 standaard is een standaard die weergeeft of de stof schadelijke chemicaliën bevat. De standaard is streng en de controle ook, maar veiligheid staat boven alles.

Poplin katoen oekotex is gemaakt van katoen, zijde, wol of synthetische mengsels. Het is een strak geweven platbinding die met 2 even grote garen wordt geweven. Hieruit komt dan een redelijk sterke, gladde en glanzende stof.

Doeleinden poplin katoen

Met de rijke textuur en de niet-reflecterende afwerking dienen poplin katoen stoffen voor alle doeleinden. Het is ideaal om te draperen. Daarbij wordt het ook veel gebruikt in beurzen en showrooms. Daarnaast is poplin katoen goed geschikt voor overhemden, jassen, sportkleding, kostuums, uniformen en jurken. Bij de creatie van kledingstukken worden er met grote regelmaat allerlei diverse kleuren en patronen gebruikt die worden gecombineerd met de weving. De kleding is de kleding met de poplin weving niet alleen comfortabel, maar ook zeer aantrekkelijk. Bij het maken van hoge kwaliteitskleding is Poplin Katoen oekotex uitermate geschikt.

Voordelen poplin katoen oekotex stof

Poplin is een erg veelzijdige stof. Het is een weefsel die perfect is voor het maken van beddengoed en gordijnen, maar zeker ook voor andere zaken. Voor het ontwerpen van kleding is poplin ook het type weefsel dat buitengewoon geschikt is. Daarnaast is het weefsel zeer glanzend, glad en krachtig. Het heeft een duidelijke horizontale ribbeltextuur en voelt vrij stijf aan. Poplin is duurzaam en omdat het een uitstekende dichtheid heeft is het rimpel en kreuk vrij. Ideaal als je niet van strijken houdt!

Draag jij al poplin katoen oekotex?

Poplin is een glanzende en gladde stof. Dit is ideaal voor overhemden en dus voor mensen in de zakenwereld. Door de platbinding lijkt de stof uit één stuk te komen. Hierdoor ziet het overhemd in een oogopslag er strak en professioneel uit. De stof is geschikt om te dragen tijdens warm weer dankzij de nauwe en fijne weving. Niet alleen voor de zakenwereld, maar ook voor de casual gelegenheden is poplin katoen erg geschikt om te dragen.