Weven is populairder dan je denkt

Weven is iets dat we toch allang niet meer doen? Het werd, voor je gevoel, gedaan voor de oorlog. Het is inefficiënt en bovendien wordt tegenwoordig alles machinaal gedaan. In alle opzichten is weven niet meer van deze tijd. Toch wordt weven tegenwoordig weer populaire. U leest het goed, mensen weven tegenwoordig weer een wintertrui in plaats van naar de kledingwinkel te gaan om er één te kopen. Maar waarom zou je in godsnaam zo’n tijdrovende activiteit ondernemen? Nou het antwoord is even verrassend als simpel.

Weven is tegenwoordig één van de weinige dingen waarbij je jezelf compleet kan afsluiten van je omgeving. Je focust je op één ding en alles en iedereen om je heen vergeet je even. Het is alsof de rest van de wereld er even niet toe doet. Gewoon jij en je weefgetouw. Al die stressvolle dingen zoals werk en social media (en alles wat daarbij komt kijken) is voor even vergeten. Je zou kunnen zeggen dat weven therapeutisch werkt. Iets simpels als bezig zijn met een stuk touw is al voldoende om in deze snelle en chaotische wereld jezelf terug te vinden. Het werkt voor mij ook altijd heel goed. Ik doe mijn mobiel voor een uurtje uit en ik ga gewoon aan de slag. Nog een mooie bijkomstigheid bij het weven van je eigen accessoires is dat het duurzaam is. Iets wat hoog in het vaandel staat anno nu.

Weven is overigens ook gewoon leuk. Want wat is er nou mooier dan je eigen kledingstuk of decoratie te maken, helemaal naar jouw smaak en met de kleuren die bij jouw passen. Je moet echter wel weten welke weefgetouw je nodig hebt, voordat je aan de slag gaat. Ik heb het weefgetouw van Louet aangeschaft. De kwaliteit van het weefgetouw is goed en bovendien kreeg ik advies mee over welk weefgetouw ik het best kon gebruiken voor het maken van bepaalde accessoires