met kunststof kozijnen je woning verduurzamen

Duurzaamheid is voor veel mensen steeds belangrijker geworden. We zijn steeds bewuster bezig met het milieu en vragen ons vaak af hoe we zelf een stukje kunnen helpen. In dit artikel ga ik je wat vertellen over de voordelen van kunststof kozijnen. Veel mensen hebben wel van kunststof kozijnen gehoord en weten dat hier een prijskaartje aan hangt. Wat veel mensen echter niet weten is dat je er een flinke duurzaamheidsslag mee kunt slaan en dat je de investering terug kunt verdienen op de stookkosten die je bespaart. Kunststof kozijnen hebben namelijk een veel hogere isolatiewaarde. Zelf was ik ook sceptisch. Maar na het plaatsen van kunststof kozijnen in mijn woning in Enschede was ik om.

De voordelen van kunststof kozijnen

Vochtbestendig

Kunststof kozijnen kunnen uitstekend tegen optrekkend water en regen. Waar hout al snel gaat rotten heeft het materiaal kunststof hier uiteraard geen last van.

Duurzaam

Houten kozijnen moeten, onder andere door bovengenoemde redenen, sneller worden vervangen. Kunststof kozijnen gaan daarentegen een stuk langer mee en zijn daardoor een stuk duurzamer.

Goedkoper op de langere termijn

In eerste instantie zijn kunststof kozijnen duurder in aanschaf. Echter verdien je de extra kosten op de langere termijn terug. Kunststof kozijnen gaan namelijk een stuk langer mee en zorgt er ook voor dat de warmte binnenblijft. Kunststof kozijnen hebben een betere isolerende waarde. Je kunt al snel een aantal tientjes per maand besparen op je energierekening als je van houten kozijnen overgaat naar kunststof. Kunststof kozijnen bevatten meerdere “Kamers”. De kamers zijn niets anders dan kleine hollingen in het kozijnen waarin zich stilstaande lucht bevindt. Deze lucht zorgt voor de isolerende werking van de kozijnen.

Veiligheid

Bijna alle kunststof kozijnen hebben een politie veilig keurmerk. Ze zijn voor criminelen namelijk een stuk moeilijker te ontgrendelen. Dankzij speciale scharnieren zijn ze bijna niet vanaf de buitenkant de openen of te ontwrichten.

Waar moet ik mijn kunststof kozijnen kopen?

Heb ik je overtuigd om kunststof kozijnen aan te schaffen? Dan moet je nog weten waar je het beste kunststof kozijnen kunt kopen. Zelf woon ik in Enschede en heb ik afgelopen jaar ook nieuwe kozijnen laten plaatsen. Alleen in Enschede zijn er al meer dan 7 bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Ik raad je aan om goed de reviews te lezen van alle bedrijven en om de partij te kiezen waar jij je goed bij voelt. Zelf heb ik mijn Schuco kunststof kozijnen in Enschede laten plaatsen door Proline Design. Een erg vakkundige partij die alles netjes heeft geplaatst en daarna alle rommel netjes heeft opgeruimd.