Zelf energie opwekken

Zelf energie opwekken, de stap naar duurzame energie die de laatste jaren flink is gegroeid. Toch zijn er nog veel mensen die om welke reden dan ook nog geen zonnepanelen hebben, die redenen zijn voor sommige mensen verklaarbaar, maar sommigen hebben zich nog niet eens verdiept in het effect van zonnepanelen.

Investering

Zonnepanelen kopen is een investering die je op de lange termijn goed terug verdiend, volgens experts ligt het rendement ook boven de 10% en dat is erg veel. Als je zonnepanelen koopt zijn ze van jou en dat betekend dat alle kWh die binnenkomt, je zelf opwekt en van jezelf is. Dit betekend ook dat je per jaar … euro bespaard op je energierekening, omdat je zelf energie op wekt. Zonnepanelen kopen is in veel gevallen nog goedkoper dan het huren van zonnepanelen.

Het zit zo, je koopt zonnepanelen in één keer voor een wat groter bedrag, maar het levert je per jaar een enorme besparing op en is ook nog eens veel beter voor het milieu. Plus het gegeven dat energie met de jaren steeds duurder gaat worden, dat alles bij elkaar opgeteld scheelt je echt heel veel geld per jaar.

Het plaatsen van de zonnepanelen

Het plaatsen van de zonnepanelen is geen vervelend werkje voor jezelf, je kan het namelijk laten doen door specialisten die alle verstand hebben van zonnepanelen plaatsen, aansluiten en laten functioneren. Ik heb mijn zonnepanelen in Denekamp laten plaatsen en heb er nog steeds veel plezier van. Je kunt via een app bijhouden hoeveel kWh je opwekt per dag, week, maand en jaar. Als je die dingen bijhoudt en je kijkt aan het einde van het jaar nog eens om te gaan vergelijken met wat je kwijt was voorheen, ga je echt schrikken. Duurzame energie zelf opwekken is een verbetering voor jou en voor het milieu.