Een beugel die je niet ziet

Een slotjesbeugel, we kennen het allemaal, maar het liefst draagt niemand het. Waarom niet? Omdat iedereen het niet mooi vindt in zijn of haar mond. Wat nou als er een beugel is die je niet ziet, maar wel werkt? Dat wil toch iedereen die een beugel moet dragen?

Een onzichtbare beugel

Dat bestaat! In de vorm van een onzichtbare beugel, ook wel een invisalign genoemd. De bedoeling van de bedoeling is dat je hem niet ziet, maar dat het wel werkt. Zo’n beugel is er dus en veel mensen maken er al gebruik van. De beugel is onzichtbaar en zit comfortabel in je mond, ook hebben ze geen invloed op je spraak wat je wel vaak ziet bij een slotjes beugel.

Een slotjesbeugel kun je niet uitdoen als je hem even vervelend vindt, maar dat kan bij deze beugel wel. De invisalign is uitneembaar en dus erg makkelijk met eten en het poetsen van je tanden. De behandeling van zo’n onzichtbare beugel is vaak sneller dan bij een traditionele slotjes beugel en heeft een stabiel resultaat. Dat is toch wat iedereen wil, een beugel die niemand ziet en wat snel effect heeft.

Ervaring

Ik vond deze methode van beugel ongeveer 1,5 jaar geleden en vond dat het misschien wel wat voor mij was. Als volwassene wou ik toch graag geen slotjesbeugel meer, ik vond dat dat niet meer zou passen. Toen heb ik besloten om een beugel te nemen en dus de invisalign in Enschede genomen.

ik had vooraf wel wat vragen zoals: doet het pijn, hoelang duurt het en hoe werkt het? Nu achteraf kan ik daar antwoord op geven. Het doet absoluut geen pijn, het kan zijn dat het soms wat gevoelig is maar dat valt reuze mee. Het resultaat was er bij mij binnen een jaar, wat ik erg snel vind. En de werking is heel makkelijk, je draagt eigenlijk een serie met onzichtbare plastic hoesjes die na elke controle anders worden totdat je resultaat ziet. Het is echt een aanrader voor als je snel resultaat wilt zien.