Met een stralend gebit het leven door

Heb je wel eens last van gekleurde tanden door bijvoorbeeld alle kleurstoffen die je eet/drinkt? En zou je daar wel eens wat aan willen doen? Dan is er zeker een oplossing voor je die erg populair is tegenwoordig.

Tanden laten bleken

Stralend het leven door, wie wil dat nou niet? Het is tegenwoordig steeds populairder om je tanden te laten bleken als je tanden wat verkleurd zijn. Hoe kunnen die tanden nou verkleuren? Dat heeft een oorzaak en die oorzaak is als volgt: door de kleurstoffen in voedingsmiddelen en het steeds dunner worden glazuur op je tanden. Dat zijn de twee oorzaken die ervoor zorgen dat je tanden verkleuren. Door middel van je tanden laten bleken, kunnen je tanden per behandeling een tintje witter worden. Als je dat zou willen doen zit daar een behandeling bij, je kunt natuurlijk niet binnen 1x je tanden stralend wit hebben.

Zelf tanden bleken

Er bestaan ook producten zoals whitening strips waarmee je eenvoudig vanuit huis je tanden kunt bleken. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste selecteert. Je moet goed letten op de veiligheid van de bleekgel die wordt gebruikt en het is verstandig om eerst goed te kijken naar de productreviews. Het merk Witter Gebit is bijvoorbeeld een bedrijf dat is bekend staat om haar veiligheid en goede resultaat. Zelf tanden bleken met de whitening strips van dit merk is ook een super goede oplossing als je een einde wil maken aan de verkleuring van je tanden.

De behandeling voor een stralend gebit

De duur van de behandeling hangt af van de kleur van je tanden, als je tanden echt goed verkleurd zijn dan duurt het wat langer voordat ze wit worden. Als je tanden niet heel erg verkleurd zijn, dan zie je uiteraard sneller resultaat. Ik had zelf redelijk verkleurde tanden en mijn behandeling duurde bijvoorbeeld 5 afspraken. Tanden bleken in Enschede was een steeds meer opkomende trend en daarom dacht ik, dat moet ik eens proberen.

Bij de eerste afspraak worden er afdrukken van je boven- en onderkaak gemaakt om daar vervolgens dunne bleek-bitjes van te maken. Die dunnen bleekbitjes rijg je bij de tweede afspraak mee, met daarbij bleekgeel. Daarna krijg je nacontroleafspraken om te kijken hoe het resultaat er voor staat en aan de hand daarvan krijg je steeds een andere behandeling tot je het gewenste resultaat ziet. Vooraf dacht ik dat de kosten erg hoog zouden uitvallen, maar dat viel best mee. De kosten zijn afhankelijk van het aantal keer dat je een behandeling nodig hebt.

Mijn tip zou zijn om het eens te gaan proberen, het is de moeite waard en je loopt met een stralend wit gebit door het leven.