Een nieuwe automatische garagedeur

Naast mijn huis heb ik een garage met daarin uiteraard een garagedeur. Omdat de woning wat ouder is was de deur een keer aan vervanging toe. Na een lange zoektocht heb ik een mooie deur laten plaatsen met daarbij een automatische bediening.

Deur laten automatiseren

Om te beginnen heb ik gekeken naar de optie om de garage deur te laten automatiseren. Ik gebruik de garage ook echt als plek om de auto te parkeren (ik heb namelijk geen andere parkeerplek en de straat zelf is betaald parkeren). Dit werkt erg handig met een afstandsbediening die je aan je sleutelbos kunt hangen. Het voordeel is dat je wanneer je aan komt rijden de garagedeur direct open kunt laten gaan en direct naar binnen kunt rijden (geen uitstappen meer!). Dit werkt bij het wegrijden en sluiten uiteraard ook zo. Gezien de staat van de huidige deur heb ik echter gekozen voor een compleet nieuwe systeem inclusief automatische bediening.

Nieuwe garagedeur

Je hebt flink wat keuzes wanneer je een nieuwe garagedeur gaat uitkiezen. De belangrijkste heb ik even op een rij gezet. Allereerst kies je voor een type deur. Denk hierbij aan een deur die als geheel open klapt. Openslaande deuren of een sectionaal deur. Daarna is het materiaal van belang. Hout heeft natuurlijk andere voordelen dan bijvoorbeeld staal. Verder kun je er voor kiezen om een loopdeur en glas te plaatsen in de deur. Een loopdeur is erg makkelijk wanneer je de garage ook als ingang voor je woning gebruikt. Ten slotte zijn er flink wat verschillende kleuren en andere afwerkingen (denk aan een hout look) waaruit je kunt kiezen.