Herinneringssieraden

Mooie en slechte momenten wisselen elkaar af in het leven. Helaas kunnen we niet heel veel doen aan de slechte momenten. Wat je wel kunt doen is er voor zorgen je de mooie momenten blijft herinneren en leert van de vervelende momenten.

Herinneren kan natuurlijk op veel verschillende manieren een foto, een gedachte, een beeldje of een boom in de tuin. Een andere optie is het laten maken van een herinneringssieraad. Een ring, armband of collier met daarin een lok haar, een vingerafdruk of de as van een geliefde. Of denk aan het aanpassen of samenbrengen van een bestaand sieraad zodat het door jezelf gedragen kan worden. Zo draag je altijd een tastbare herinnering bij je aan de mooie tijden in de vorm van een herinneringssieraad.

Een dergelijk sieraad kun je op verschillende manieren laten maken. Er zijn “kant en klare” sieraden verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook vakmensen die sieraden kunnen maken of bewerken. Vaak edelsmeden of goudsmeden genoemd. Het voordeel van dit traject is dat je je eigen verhaal en stijl kunt vertellen. Wanneer je een goede match met de ontwerper hebt kan op deze wijze het verhaal, de persoon en het herinneringssieraad volledig op elkaar worden afgestemd. Met een prachtige zichtbare herinnering als eindproduct.