Creëer een nieuwe look voor je thuiswerkplek

Hoe ziet jouw werkplek er thuis uit? Zit je te werken aan de eettafel, staat je bureau in je woonkamer of zit je gewoon te werken in je slaapkamer?  Naar de laatste persconferentie is het advies weer om zoveel mogelijk thuis te werken namelijk.  Omdat ik weet dat er genoeg mensen zijn die het thuiswerken helemaal zat zijn, heb ik een aantal tips om je werkplek een nieuwe look te geven.

Kies voor een facelift van je bureau

Zit jouw bureau ook helemaal onder de vlekken van pennenstrepen, of laat de bovenkant van je bureau los? Of ben je juist toe aan wat ‘nieuws’, dan is het wrappen van je bureau een mooie en tevens goedkope oplossing.  Met wrapping geef je eigenlijk je bureau een compleet nieuwe look, er wordt gebruik gemaakt van high end folies die waterafstotend zijn en ook hittebestendig. Je loopt dus niet het risico dat de folie aan de randjes los gaat laten. Wrappen is mogelijk in verschillende patronen en kleuren.

De kleur van je thuiswerkplek

Welke kleur past bij jou? Ga je voor modern, klassiek, rustgevend of zweef je er tussenin? Met verf kun je jouw ruimte personaliseren en er een geheel eigen touch aan geven. Misschien kies je voor de kleur blauw, omdat dit je doet denken aan de zon. Of ga je voor een vrolijk behang met een leuk patroon. Kijk goed wat bij jou past en wat je energie geeft.

De juiste verlichting bij je bureau

De juiste verlichting is van essentieel belang tijdens het werken.  Daglicht zorgt er namelijk voor dat je meer energie zult hebben. Alleen daglicht is vaak niet voldoende, het is daarom belangrijk dat je kiest voor de juiste verlichting. Denk hierbij aan een bureaulamp, wandlamp, tafellamp of een mooie lamp aan het plafond.

Raamdecoratie tegen de zon

We kennen het allemaal, de zon die op je beeldscherm schijnt tijdens je werk. Hierdoor is het lastig te lezen wat er precies staat. Of kijk je juist naar buiten tegen de zon in? Mensen gaan hierdoor knijpen met hun ogen waardoor je vaak hoofdpijn krijgt. Raambekleding is een belangrijke sfeermaker. Raamdecoratie beschermt namelijk niet alleen tegen inkijk, maar creëert ook een sfeervolle lichtinval. Het is daarom belangrijk dat er gekozen wordt voor de juiste raamdecoratie.  Kies je voor raambekleding, plisségordijnen of voor aluminium of houten jaloezieën.