De ruimte op zolder goed benutten doe je zo!

Vaak hebben we binnenshuis nog weleens ruimtes die we niet of weinig gebruiken. Denk maar eens aan de ruimte bij het schuine gedeelte van het dak dat vaak verloren gaat. Deze ruimte is vaak klein en donker, normaal rechtop staan lukt hier vaak niet. Deze ruimte gebruik je waarschijnlijk alleen als extra opslag. Wilt u deze ruimte toch aanpakken en goed benutten? Lees dan verder in dit artikel!

Een dakkapel plaatsen

Bij een normaal huis met een normaal hellend dak zal al snel tien tot twintig vierkante meter verloren gaan aan schuine ruimte bij het dak. Met het plaatsen van een dakkapel kunnen deze kleine ruimtes omgetoverd worden tot bruikbare ruimtes. Het plaatsen van een dakkapel wordt gedaan door dakkapel monteurs. De ruimte op zolder goed benutten doe je door het plaatsen van een dakkapel.

Een vernieuwd dakkapel systeem

Het vernieuwde dakkapel systeem wordt ook wel prefab dakkapel genoemd. Dit dakkapel systeem is ontworpen om het monteren eenvoudiger en sneller te maken. Dit komt omdat er minder materiaal nodig is om een prefab dakkapel te monteren. Minder materiaal betekent ook nog eens minder afval.

Onlangs hebben wij thuis ook een prefab dakkapel laten monteren. Dit hebben wij laten doen door Profit dakkapellen in Deventer. Voor een dakkapel in Deventer is Profit dakkapellen een echte aanrader. Ons dakkapel was binnen vijf werkdagen geleverd en binnen drie uurtjes gemonteerd.

Voordelen van een ruimere zolder

Het plaatsen van een dakkapel zorgt voor extra ruimte op zolder. Veel mensen gebruiken deze ruimte als extra kamer in het huis. Hier kan bijvoorbeeld een nieuwe slaapkamer of hobbykamer van gemaakt worden. Ook voor de waarde van het huis gaat het plaatsen van een dakkapel ten goede. De waarde van jouw woning stijgt namelijk. Dit komt omdat er meer woonruimte is.