Een nieuwe studentenlaptop aanschaffen? Waar moet je op letten?

Het nieuwe schooljaar komt er bijna aan. Dit betekent voor sommige studenten dat zij een nieuwe laptop nodig hebben. Maar welke studentenlaptop is nou goed genoeg en waar moet je opletten bij het aanschaffen van een nieuwe laptop? Dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Genoeg geheugen op de laptop

Een laptop die je voor de studie gebruikt moet voldoende geheugen hebben. Dit komt, omdat je er waarschijnlijk meerdere modules en programma’s op moet kunnen draaien. Ook ga je tijdens je studie meerdere verslagen en presentaties maken. Die moeten ook allemaal opgeslagen worden op jouw laptop. Voor alledaags gebruik is een geheugen van 4GB RAM voldoende. Toch is het aangeraden om misschien wel 8GB RAM te hebben op een studentenlaptop.

Match je budget met verwachtingen

Voor een laptop wil je vaak niet te veel geld uitgeven. Je moet je budget met je verwachtingen matchen. Als je weinig budget hebt, moet je ook niet verwachten dat je de snelste en beste laptop ergens kunt vinden. Veel bedrijven bieden wel goede kwaliteit laptops aan voor relatief weinig geld. Een mooi voorbeeld hiervan is Multimedia Center. Hier hebben ze zelfs een speciaal studentenpakket ontwikkelt. In dit pakket zit een volledige hardware-scan, schadeverzekering, garantie, een leenlaptop bij defect en alles vooraf geïnstalleerd.

Zorg voor een goede laptopgrootte

Een goede laptopgrote is maximaal 14inch. Een laptop kleiner dan 14inch is makkelijk mee te nemen naar school en in de trein. Een laptop tussen de 12 en 14 inch is daarom ook het perfecte formaat studentenlaptop. Een zware en grote laptop iedere dag in je tas dragen is geen pretje voor jezelf. Door een te zware rugtas te dragen kun je ook nek- en rugklachten van krijgen. Dit wil je natuurlijk vermijden.