Je slaapkamer optimaal inrichten voor een goede nachtrust

Iedereen wil graag genieten van een goede nachtrust. Wist je dat er veel dingen zijn waardoor deze kan verbeteren? Je slaapkamer optimaal inrichten behoord daar zeker bij. Zo geniet ook jij van een goede nachtrust:

Het perfecte bed voor jou

Iedereen wil graag slapen in een fijn en kwalitatief goed bed. Een boxspring op maat kan jou daar uitstekend bij helpen. Wist je dat je bij Bedder je bed zo kunt laten samenstellen dat het perfect matcht met jouw wensen en de behoeften van je lichaam. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Een boxspring op maat kan bijvoorbeeld elektrisch verstelbaar zijn, een hoog laag functie hebben, een matras ontworpen naar jouw lichaamsbehoeften en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Een rustgevende omgeving in de slaapkamer

De slaapkamer moet een kamer zijn waar we tot rust komen. Een opgeruimde slaapkamer is dan ook belangrijk om prettig in te slapen. Een rommelige kamer kan effect op je humeur hebben, maar je ook afleiden wanneer je naar bed gaat. Het wort vaak onderschat, maar een nette en rustgevende slaapkamer is ontzetten belangrijk. Daarnaast zijn goed verduisterende raamdecoratie of rolluiken ontzettend belangrijk. Rolluiken zijn goed voor isolatie van geluid, maar ook warmte en kou. Geen overbodige luxe dus.

Luchtkwaliteit in de slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke kamer om goed te ventileren. De luchtkwaliteit is namelijk erg belangrijk. Een ideale vochtigheidsgraad is tussen de 60 en 70 procent. Wanneer een kamer te droog of vochtig is kan dit je nachtrust gigantisch beïnvloeden. Tip: plaats op mooie groene planten in je slaapkamer, deze zuiveren je lucht. Daarnaast is het blijven ventileren uiterst belangrijk.

Een fijne temperatuur

Wanneer je de slaapkamer optimaal wilt inrichten is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de kamer niet de warm of te koud kan worden. Houd hier dan ook rekening mee. De perfecte temperatuur in de slaapkamer is een groot of 17, 18. Wanneer het namelijk te warm is zal je veel zweten en hier wakker van kunne worden.

Beddengoed

Ook het inrichten van de slaapkamer wordt vaak onderschat. Het investeren in kwalitatief goed beddengoed en een op maat gemaakte matras van Bedder is echt aan te raden. Niets geeft zo’n fijn gevoel als lekker in de dekens kruipen, het liefst zo fris dat ze net gewassen zijn. Het zal je slaapcomfort zeker omhoog doen schieten!