Ontdek de voor- en nadelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn opgebouwd uit horizontale lamellen die zijn vervaardigd van… hoe kan het ook anders, hout! Deze lamellen zijn aan elkaar bevestigd door middel van een koord of band. Door de jaren heen hebben menig aantal producenten ervoor gekozen om uit te pakken met tal van verschillende houten jaloezieën. Hierbij wordt er niet alleen gebruik gemaakt van verschillende kleuren, maar ook houtsoorten. In het bijzonder de stijl waar uw woning over beschikt is bepalend voor het type houten jaloezieën waar gebruik van zal worden gemaakt. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen bijvoorbeeld cederhout, abachi hout en het populaire bamboe. Bent u ook van plan om over te gaan tot het aankopen van houten jaloezieën? Wilt u echter in eerste instantie een goed beeld hebben van de voor- en nadelen die eraan verbonden zijn? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van houten jaloezieën?

Er zijn aan het gebruik van houten jaloezieën heel wat interessante voordelen verbonden. Het zijn vooral deze voordelen die ervoor zorgen dat houten jaloezieën door de jaren heen zijn uitgegroeid tot één van de populairste vormen van binnenzonwering. Is het voor u niet helemaal duidelijk wat deze voordelen nu precies zijn? Deze worden meteen duidelijk gemaakt door het hieronder terug te vinden overzicht.

  • Houten jaloezieën beschikken over een uitstekende isolatiewaarde;
  • Houten jaloezieën kunnen de lichtinval in huis perfect regelen;
  • Houten jaloezieën realiseren meteen een gezellige en knusse sfeer;

Op vlak van isolatie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat jaloezieën van hout over een dubbele werking beschikken. Het is bijvoorbeeld zo dat deze jaloezieën in eerste instantie zorgen voor een thermische isolatie, maar daarnaast realiseren ze ook een uitstekende akoestiek. Op deze manier slaat u dan ook twee vliegen in één klap. Wilt u ook graag kunnen genieten van de hierboven aangehaalde voordelen? In dat geval mag het duidelijk zijn dat ervoor kiezen om gebruik te maken van houten jaloezieën in uw woning absoluut het overwegen meer dan waard is.

Met welke nadelen dient u rekening te houden?

Ondanks het gegeven dat er behoorlijk wat mooie voordelen zijn verbonden aan het gebruik van houten jaloezieën moet het gezegd dat u ook geconfronteerd zult worden met enkele nadelen. Deze nadelen zijn niet van die mate dat ze het gebruik van jaloezieën van hout volledig onmogelijk maken, maar het is wel zeker de moeite waard om er rekening mee te houden. Eén van de belangrijkste nadelen van houten jaloezieën heeft betrekking tot het feit dat ze niet zo eenvoudig te onderhouden zijn als aluminium jaloezieën. Dit betekent dat exemplaren van hout voor mensen die lijden aan een allergie wellicht net wat minder interessant zijn. Kunt u daar mee leven? Dan hoeft er eigenlijk geen enkele reden te zijn om er niet voor te kiezen om in uw woning gebruik te maken van houten jaloezieën. Het mag dan ook duidelijk zijn, het is in principe altijd de moeite waard om op z’n minst te overwegen om in uw woning gebruik te gaan maken van jaloezieën die zijn gemaakt van hout.

De absolute nummer 1 in houten jaloezieën is Doehetbudget.nl uit Alkmaar!