PVC laminaat, het beste van twee werelden

Tegenwoordig is het een uitdaging om de vloerbedekking van je woning of kamer uit te zoeken. Dit komt mede door het grote aanbod van soorten en modellen in de vloerbedekking markt. Een van deze mogelijkheden is het alom bekende laminaat. Dit goedkope alternatief voor vloerbedekkingen komt in de meeste huishoudens in Nederland voor. Er zitten echter wel een aantal nadelen aan en er is tegenwoordig ook al een beter alternatief. Een alternatief waarbij de beste kwaliteiten van PVC laminaat en laminaat toegepast is. De PVC laminaat voordelen en nadelen worden verder ook besproken in dit artikel. Het biedt dezelfde gemakken en uitstraling van het normale laminaat alleen voegt het meer toe. Wat er allemaal zo fantastisch aan is zal je lezen in dit blog.

Van hout naar kunststof

Het laminaat heeft lange tijd de vloerbedekking markt gedomineerd. Dit valt mede te wijden aan de lage prijzen die gehanteerd kunnen worden bij deze ingenieuze kliksysteem vloer. De vraag is echter waarom toch steeds meer Nederlanders kiezen voor een PVC laminaat alternatief. Dit is eigenlijk simpel te verklaren hoewel er dan toch aspecten over het hoofd gezien worden. De simpelste verklaring is de grote toegevoegde waarde op het gebied van duurzaamheid en isolatie. Dit heeft dus zowel voordeel voor je portemonnee als het milieu. En wie houdt er vandaag de dag nou geen rekening met het milieu?

Doordat het hoofdmateriaal van hout naar kunststof verschuift is er al een stuk minder impact op het milieu. Er zullen geen bomen meer gekapt hoeven worden in de amazone om de vloer in het koude Nederland te leggen. Je bent dus in eerst instantie bezig met duurzame materialen maar vervolgens help je ook mee aan de preventie van het oerwoud om te hakken.

Het kostenplaatje

Hoewel de vloeren van PVC laminaat een stuk prijziger zijn die van laminaat is dit nog niet het totaalplaatje. Het laminaat staat bekend om zijn ingenieuze klik systeem waardoor het gemakkelijk te leggen is voor de consument maar nog makkelijker voor het installatiebedrijf. Je krijgt tegenwoordig bijna altijd de optie aangeboden om het thuis ook direct te laten leggen. Dit voorkomt een rug brekend werkje voor de onervaren consument. Er zal namelijk ook met gereedschap gewerkt moeten worden bij het leggen van een laminaten vloer. Door met een professional te werken zal je dit niet zelf hoeven te doen. Voor 5 euro per vierkante meter kunnen de legkosten daar best nog wel bij. In tegenstelling tot PVC laminaat wat eigenlijk altijd gelegd moet worden door een specialist. De kosten voor PVC laminaat starten rond de 15 euro per vierkante meter en hier zitten de legkosten nog niet bij in berekend. Dit zal dus flink hoger uitvallen dan standaard laminaat. Het biedt echter, zoals eerder aangegeven, veel financieel voordeel op langere termijn en het is tevens een stuk beter voor de duurzaamheid.

Indien je nog twijfelt over wat voor vloer je zou kiezen is het ook een idee om op het internet te gaan kijken. Op het internet vind je ontzettend veel recensies over dit product die kunnen helpen bij het maken van een keuze. Je kan bijvoorbeeld ook handig de prijzen vergelijken wanneer er een financieel motief aan zit.

Kijk op Vloerenraamdecor.nl voor PVC vloeren en PVC laminaat.