Stijlvol buitenaf wonen

Voor veel mensen die in een drukke stad wonen klinkt het heel idyllisch en stijlvol. Buitenaf wonen met veel groen en ruimte om je heen. Je stapt op je fiets en maakt een wandeling tussen de bossen zonder de drukte om je heen. Geen files wanneer je de weg op gaat en vriendelijke nuchtere mensen om je heen. De lucht is er nog fris en de horizon is niet volgebouwd.

Twijfels en oplossingen

Onzekerheid, gemak en twijfel zijn dingen waardoor men vaak toch niet de knoop doorhakt. Twijfels over het werk, over de huizenprijs en kan men wel aarden buiten de stad. Sommige twijfels kunnen we uiteraard niet wegnemen. Want of je je ergens thuis voelt verschilt van persoon tot persoon. Toch kunnen we andere twijfels wegnemen door deze met feiten te weerleggen. Kortom een paar tips voor mensen die de randstad willen ontvluchten.

Kies een dorp in de buurt van een middelgrote stad

Er zijn voldoende dorpen binnen een straal van pak-m-beet 10 kilometer van een (middel) grote stad. Kies je voor een dergelijke woonplaats dan heb je altijd voldoende gelegenheid voor uitjes zoals het theater, bioscoop en dinertjes. Daarnaast is het ook ideaal voor aspecten zoals het openbaar vervoer en onderwijs. Denk hierbij eens aan steden zoals:

  • Hengelo
  • Groningen
  • Nijmegen
  • Arnhem
  • Enschede
  • Tilburg

Denk aan de ruimte en de financiële kant van het verhaal

Verhuizen naar een rustige omgeving heeft 2 erg grote voordelen. De eerste is de ruimte die je krijgt voor hetzelfde geld. De woningprijs en grondprijs ligt er flink lager. Je hebt dus veel meer woning voor je geld. De tweede reden is een gevolg van het eerste. Minder kosten voor je woning betekend meer middelen om leuke dingen te doen.

Zoek eens een woning in…

Onze top woontips voor stijlvol buitenaf wonen:

Of contact eens een makelaar in de buurt. Zij weten er genoeg van.