Trapveiligheid -tips om je trap veiliger te maken voor je gezin!

Veiligere trappen betekenen een veiliger huis! De trapruimte in onze woning is voor iedereen een medium voor het pendelen door de plaats – het is een ontwerpelement dat twee of meer verschillende ruimtes met elkaar verbindt. We kunnen het belang van trappen in ons huis nooit ontkennen. Deze treden krijgen bijna de hele dag te maken met veel verkeer. Maar de veiligheid eromheen is iets dat ons soms overslaat – hoewel dat zeker niet zou moeten. Met de hoeveelheid gemak die trappen garanderen, en de mate van gevaar die ze kunnen opleveren, is het uiterst essentieel dat je veiligheidsvoorzieningen plant rond de trappen.

Als je oudere leden in je huis of kinderen aan boord hebt, kunnen deze trappen vaak gevaarlijk blijken te zijn.  Ook als je deze trap vaak gebruikt, kun je gevoelig zijn voor uitglijden en ongelukken. Er zijn miljoenen gevallen gemeld waarin een patiënt in kritieke toestand verkeerde of zelfs overleed na een nare val van de trap, en de daaruit voortvloeiende verwondingen door de val. Dit vraagt om de noodzaak van alle passende veiligheidsmaatregelen rond je trap, zoals traptapijt loper in  Nederland goede leuningen, enz. die gunstig kunnen blijken bij het verstrekken van ten minste een beetje veiligheid tegen deze ernstige ongelukken.

Veiligheidsmaatregelen voor een veiliger trap!

De trap zo veilig houden als de schoot van een moeder is een beetje moeilijk. Maar er kunnen tenminste enkele maatregelen worden genomen om het een beetje comfortabeler, een beetje veiliger te maken. Hieronder staan enkele van die stappen die genomen kunnen worden voor een betere trapveiligheid en het vermijden van allerlei harde ongelukken:

 Beslis erover – Spiraal of rechte trap – Als je een huis hebt dat een wenteltrap heeft, kies daar dan voor; en bouw, indien mogelijk, een rechte trap. Voor een huis met kinderen en ouderen kan een wenteltrap iets te lastig zijn. Zelfs voor mensen met gezondheidsproblemen zoals duizeligheid, hoogtefobie of zwangere vrouwen kan een wenteltrap een oorzaak zijn van extreme misselijkheid, en ze kunnen zelfs flauwvallen bij het beklimmen of afdalen van de trap. Probeer dus, indien mogelijk, het patroon van de trap te veranderen in rechte trappen (in plaats van in een gebogen vorm) voor een betere trapveiligheid.

Tip: Antislip trap wit

 Leg die Perfecte trapbekleding aan – Elk type trap, of het nu van hout of marmer is, heeft de neiging om glad te worden als er ook maar een beetje vocht in huis is. En als er iets op valt en het wordt nat, kan de trap in feite veranderen in een glijbaan, en kun je naar beneden glijden en een nare val maken met ernstige verwondingen. Daarom doet bekleding de truc.

Het broodnodige – Installatie van leuningen – Vaak hebben trappen wel een leuning en leuning, maar altijd aan één kant.  Terwijl voor oudere mensen thuis of kinderen die onvast kunnen zijn bij het traplopen, leuningen aan beide zijden wat extra steun geven. Als je trap helemaal geen leuning heeft, installeer er dan een. Als hij aan één kant zit, is het beter om hem ook aan de andere kant te maken voor een betere ondersteuning. Kies ook degenen die gemakkelijk vast te houden en stevig zijn, en op een standaard maat die het voor iedereen gemakkelijk en bereikbaar maakt. Zorg ervoor dat de spijlen goed aan de muur bevestigd zijn op de juiste ellebooghoogte om de beste steun te geven. Maar vergeet niet te controleren of het iemands lichaamsgewicht kan dragen zonder los te komen.

Koop die trapverlichting – Traplampen zijn weer een geweldige manier om de veiligheid op de trap te verbeteren. Dit helpt jou en je gezinsleden een duidelijk zicht op de treden te krijgen en ongelukken door onachtzaamheid te voorkomen. Het is altijd beter om wat lampen precies boven de trap te installeren voor duidelijk en helderder zicht, maar tegenwoordig zijn er ook mensen die ze als verborgen verbindingen op de trap aanbrengen, voor een aantrekkelijk uiterlijk en betere veiligheid.

Uitgelicht: antislip trap zwart

Afgezien daarvan moet je ook blijven controleren of er na verloop van tijd geen bobbels op de trapbekleding ontstaan, die hinderlijk kunnen zijn en een ongeluk kunnen veroorzaken. Ook is het belangrijk om te controleren of de leuningen niet glad worden door vocht. Als je al deze punten goed controleert, wordt je trap veiliger en een gemakkelijk te gebruiken ruimte voor iedereen in het gezin.