Tuinonderhoud houdt jouw tuin in topconditie!

Wil jij optimaal kunnen genieten van jouw tuin? Dan is tuinonderhoud noodzakelijk. Tuin onderhoud is voor velen een behoorlijke klus. Elk seizoen vraagt een ander soort onderhoud van je tuin. Een hovenier kan jou hiervan ontzorgen. Zij zullen ervoor zorgen dat jij het hele jaar kunt genieten van jouw tuin.

4x per jaar tuinonderhoud

Elk seizoen vraagt een ander soort onderhoud van je tuin. Dit betekent dat de tuin vier keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Het kan lastig zijn om de zelf een onderhoudsbeurt te doen. Dit kun je dan ook het beste laten doen door een hovenier. Een hovenier weet precies welk onderhoud welke tuin nodig. Tijdens de verschillende onderhoudsbeurten worden ook verschillende werkzaamheden uitgevoerd door de hovenier. Hieronder zie je hoe de onderhoudsbeurten er ongeveer uitzien.

Voorjaarsonderhoud

– Voorjaar snoei
– Voorjaar bemesting
– Verticuteren van gazon
– Door-zaaien van gazon
– Snoeien van vaste planten en bomen

Zomeronderhoud

– Snoeien van hagen
– Grasmaaien
– Onkruid verwijderen
– Bemesting

Najaarsonderhoud

– Snoeien van hagen
– Snoeien van vaste planten en bomen
– Grasmaaien
– Verticuteren van gazon
– Bladruimen
– bemesten

Winteronderhoud

– Bladruimen
– Winter snoei van bomen
– Onderhoud van fruitbomen
– Grondbewerking

Zoek jij nog een hovenier in Almelo? Neem een kijkje bij KM Hoveniers. KM Hoveniers is gespecialiseerd in tuinontwerp, aanleg en onderhoud.

Het effect van een tuin in topconditie

In het groen zijn verlaagd ons stresslevel. Stress is slecht voor de geestelijke, lichamelijke en maatschappelijke gezondheid. 30 minuten per dag doorbrengen in de tuin heeft al een positief effect op je mentale gezondheid. Ook ben je hierdoor vaker buiten, waardoor je meer vitamine D binnenkrijgt. Voldoende tijd doorbrengen in de tuin heeft dus niet alleen mentaal maar ook fysiek positieve effecten.