isolatie jaren 90 huis

Ik heb mijn huis uit de jaren 90 op nieuw laten isoleren omdat ik merkte dat mijn energiekosten omhooggingen doordat mijn huis niet goed geïsoleerd was. Doordat mijn huis uit de jaren 90 komt heeft de vorige isolatie er al een aantal jaar in gezeten. Isolatie is niet voor altijd en moet gewoon een keer vervangen worden. De kosten in de maand lopen heel erg op wanneer de isolatie niet goed meer is. Hier ga je lezen over de isolatie van een jaren 90 huis. 

 

Wanneer vervang je je isolatie?   

 

Wanneer denk je nou van laat ik mijn huis re-isoleren. Dit doe je wanneer je gas kosten omhooggaan. Je gas kosten gaan omhoog omdat je huis niet opwarmt wanneer je de verwarming aan zet. Doordat je huis niet opwarmt hou je de verwarming aan. Ook wordt het minder snel warm in je huis. Dat is natuurlijk ook heel erg vervelend. Je kan heel erg veel geld besparen met het opnieuw isoleren van je huis. Het kan je wel tot 600 euro per jaar besparen.  

Waarmee kan je je huis het beste isoleren? 

 

ThermoFoam is een hele eenvoudige manier om je huis te isoleren. De mensen die komen hebben meestal binnen een dag je huis opnieuw geïsoleerd. Ook is het geen dure optie en heb je er alleen maar profijt van. Met het ThermoFoam wordt er 1 dure en tijdrovende stap overgeslagen die niet nodig is. Normaal moet de spouwmuur leeggehaald worden maar dat is met ThermoFoam niet nodig. Dit scheelt heel erg op de portemonnee en natuurlijk duurt het veel korter. 

Zelf je spouwmuur isoleren 

 

Zelf je spuwmuur isoleren kan ook. Je muur bestaat uit 2 delen, de binnenkant en buitenkant. Hiertussen zit nog zo’n 7-9cm ruimte. Hiertussen zit je spouwmuurisolatie. Je kan verschillende soorten isolatie hiertussen doen: steenwol, glaswol, PIR en houtvezel. Alle soorten isolatie helpt maar de een werkt beter dan de andere en de andere is weer duurzamer. Het is mogelijk om zelf je spouwmuren opnieuw te isoleren maar het is beter om dit door een ervaren persoon te laten doen omdat je huis isoleren niet zomaar iets is. Dit moet wel vakkundig gedaan worden.  

Ik hoop je dat ik je heb kunnen informeren.