Een personeelsfeest regelen

Personeelsfeesten zijn bedoeld om tijd door te brengen met collega’s buiten de werkomgeving. Dit zorgt voor een goede band met je collega’s en kan bijdragen aan een leuke werksfeer. Je hebt veel mogelijkheden in activiteiten en locaties voor een personeelsfeest. De keuze is niet altijd makkelijk en het is een hoop geregel. Je moet denken aan de locatie, datum, activiteiten, eten en drinken. Dit kan soms moeilijker zijn dan je denkt.

Locatie

Voor je personeelsfeest wil je natuurlijk een goede locatie hebben. Als je weet hoeveel personeel op het feest komt kun je een inschatting maken of je een klein of grote locatie nodig hebt zodat je genoeg ruimte hebt. Vaak worden personeelsfeesten gehouden op eigen terrein, in zalencentra of bij een kroeg/café. Vaak heb je in de buurt wel meerdere horeca ondernemers die zalen verhuren voor personeelsfeesten.

Activiteiten

Tijdens je personeelsfeest kun je verschillende activiteiten organiseren. Activiteiten die inzetten op samenwerking hebben positief effect op de teambuilding. Er zijn meerdere activiteiten die je kunt gaan doen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld teambuilding-spellen, karaoke of een proeverij (denk aan een wijn proeverij of een whisky proeverij. Er zijn nog veel meer activiteiten die je kan doen tijdens een personeelsfeest. Wel is het handig om iedereen zijn of haar behoeften te vragen. Zodat je weet of het personeel de activiteiten wel leuk vinden.

Eten en drinken

Bij een feest hoort natuurlijk ook eten en drinken. Zorg dat er voldoende hapjes en drankjes zijn. Hiervoor heb je catering bedrijven die vaak een breed assortiment hebben aan hapjes en drankjes. Uit eigen ervaring is een catering de beste manier om hapjes en drankjes te regelen. Vorig jaar hadden wij op de bouwplaats een personeelsfeest. Wij hebben hier een bouwplaats catering laten komen. Het bedrijf kwam met verse hapjes van goede kwaliteit. Zonder lekker eten en drinken is een feestje al direct een stuk minder leuk.